Valpreventie

Naarmate we ouder worden nemen het reactievermogen, de spierkracht en de coördinatie van ons lichaam af. Gevolg hiervan is dat de kans op vallen toeneemt. Zowel binnen- als buitenshuis zijn er veel situaties waarbij je lelijk kunt vallen en verwondingen kunt oplopen. Denk aan vervelende scheve stoeptegels, natte bladeren op de paden en bruggetjes, net iets te gehaast de trap aflopen.


 
De training bestaat uit een intake, 10 lessen van 1 uur en als afsluiting een uittake.
Hiervan worden 5 lessen besteed aan valpreventie door middel een hindernisbaan, sport en spel en 5 lessen valtraining.
Afhankelijk van de verzekering van de patiënt kan of moet hiervan afgeweken worden.
 
Als het programma is afgerond, nemen wij na 3 maanden nogmaals contact op met de patiënt om de training nog eenmaal op te frissen.
De trainingen worden gegeven aan twee (of vier) deelnemers tegelijk en worden begeleid door een (of twee) fysiotherapeut(en).  
 
Patiënten met een valincident in het afgelopen half jaar of met valangst die niet aan bovenstaande criteria voldoen (bv. door de ziekte van Parkinson, neuropathie of lopen met een loophulpmiddel) kunnen ook deelnemen en krijgen een aangepast programma.

 

Download hier de poster "Valpreventie"
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sandra de Klerk of Rozemarijn Brinkman via telefoonnummer 0182 - 533 833 of e-mail info@fysiovisiq.nl.