Kaak fysiotherapie

Kaakproblemen zijn vaak niet gevaarlijk, maar wel erg vervelend. De orofaciaal (kaak) fysiotherapeut helpt u met een gericht advies en oefeningen om uw kaken beter te bewegen. 

 

Waarom is kaakfysiotherapie belangrijk? 

Hoe vaak vertellen mensen wel niet dat zij kaakklachten hebben, zoals moeite met kauwen of pijnlijke tanden en kiezen? Ook kan de pijn zich verspreiden naar hoofd, nek en schouders. Kaakklachten worden vaak veroorzaakt door overmatig of verkeerd gebruik van de kaken. Denk bijvoorbeeld aan tandenknarsen, klemmen van de kaken en een slecht zittend gebit. Ook stress kan een rol spelen. Onze orofaciaal fysiotherapeut (of zoals het minder officieel heet: kaakfysiotherapeut) kan u dan helpen.

 

Hoe helpt onze fysiotherapeut u?

De fysiotherapeut vraagt eerst wat er aan de hand is en doet een lichamelijk onderzoek. Daarna bepaalt onze fysiotherapeut samen met u de inhoud van de behandeling. U krijgt gericht advies over hoe u uw mond beter kunt bewegen. Daarnaast doet u oefeningen, onder meer voor het ontspannen van de kauwspieren. Deze oefeningen kunt u ook thuis doen. 

 

Uw orofaciaal fysiotherapeut bij FysioVisiq:

Johan de Vries