Oedeemtherapie

Heeft u last van pijnlijke zwellingen of andere huidproblemen? Dan komt dat vaak door een ophoping van vocht. Dit wordt oedeem genoemd. Wij kunnen uw klacht behandelen met oedeemtherapie.

Wat houdt oedeemtherapie in?

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaamsweefsel. Dat kan leiden tot klachten als pijnlijke zwellingen en moeite met bewegen. Uw klacht kan worden behandeld met oedeemtherapie. Deze therapie activeert het lichaam om het teveel aan vocht te verwijderen. Een aantal van onze fysiotherapeuten is gespecialiseerd in oedeemtherapie.

Hoe helpt onze fysiotherapeut u?

De behandeling bestaat uit een combinatie van meerdere methoden. Welke methoden in uw behandeling worden toegepast, hangt af van de ernst en oorzaak van uw oedeem. Onze fysiotherapeut begint meestal met een milde vorm van massage om een betere afvoer van vocht te stimuleren. Het kan nodig zijn om het opgezwollen lichaamsdeel te zwachtelen. Is het aanbrengen van een zwachtel lastig, bijvoorbeeld op de romp? Dan gebruikt de fysiotherapeut tape. De tape trekt uw huid een klein beetje omhoog, zodat het vocht zich gemakkelijker kan verplaatsen. Soms is een elastische kous de beste oplossing. Onze fysiotherapeut geeft u dan advies. U krijgt bij de behandeling ook specifieke bewegings- en ademhalingsoefeningen.
 
 
 
Uw fysiotherapeuten bij oedeemtherapie bij FysioVisiq: