Onderzoek met echo

Heeft u last van uw gewrichten of spieren? Dan kan het nodig zijn dat wij met echo onderzoeken wat er precies aan de hand is. Dit wordt echografie genoemd en is vergelijkbaar met een echo bij zwangerschap.

 

Om botten, gewrichten, spieren, pezen, kapsels en banden te bestuderen is echografie een heel goede methode. Je kunt als het ware de binnenkant van het lijf bestuderen en zo bijvoorbeeld weefselschade (zoals scheurtjes in spieren en slijmbeursontstekingen) na een (sport)blessure bekijken en je kunt zien wat er met spieren en gewrichten gebeurt tijdens beweging.

De uitkomst van het echografisch onderzoek kan uw fysiotherapeut helpen bij het stellen van een juiste werkdiagnose. Deze werkdiagnose vormt de basis van het persoonlijke behandelplan.

 

Wat zijn de voordelen? 

Het onderzoek is snel, gemakkelijk en comfortabel voor u. Echografie kan zo vaak worden herhaald als nodig is. De methode kan ook worden toegepast bij een pacemaker of metaal in het lichaam.

 

Hoe werkt het? 

Bij echografie worden beelden gemaakt met behulp van ultrageluidsgolven. Onze fysiotherapeut tast met een klein instrument – de transducer – de plek af waar u pijn heeft. Op deze manier wordt als het ware de binnenkant van uw lichaam bestudeerd. De fysiotherapeut ziet meteen de beelden op een scherm en kan deze met u doornemen. U kunt zelf aangeven in welke situaties en bij welke bewegingen uw klachten erger of minder worden. 

 

Onze fysiotherapeuten echografie bij FysioVisiq:

Rozemarijn Brinkman

Dick Bouwman

Alex van Bruksvoort

Theo van Spanje, MSc

Michelle Terpstra