Onderzoek met echo

Heeft u last van uw gewrichten of spieren? Dan kan het nodig zijn dat wij met echo onderzoeken wat er precies aan de hand is. Dit wordt echografie genoemd en is vergelijkbaar met een echo bij zwangerschap.

 

Wanneer krijgt u onderzoek met echo? 

Er zijn allerlei klachten die kunnen worden veroorzaakt door problemen met het bekken. Denk bijvoorbeeld aan moeite met plassen of pijn bij het vrijen. Helaas schamen veel mensen zich voor een dergelijke klacht, waardoor ze geen of pas laat hulp van de fysiotherapeut zoeken. Begrijpelijk maar wel bijzonder jammer. Want de klacht kan vaak uitstekend met bekkentherapie worden verholpen. Onze bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten in het hele gebied van bekken, buik en lage rug.

 

Wat zijn de voordelen? 

Het onderzoek is snel, gemakkelijk en comfortabel voor u. Echografie kan zo vaak worden herhaald als nodig is. De methode kan ook worden toegepast bij een pacemaker of metaal in het lichaam.

 

Hoe werkt het? 

Bij echografie worden beelden gemaakt met behulp van ultrageluidsgolven. Onze fysiotherapeut tast met een klein instrument – de transducer – de plek af waar u pijn heeft. Op deze manier wordt als het ware de binnenkant van uw lichaam bestudeerd. De fysiotherapeut ziet meteen de beelden op een scherm en kan deze met u doornemen. U kunt zelf aangeven in welke situaties en bij welke bewegingen uw klachten erger of minder worden. 

 

Onze fysiotherapeuten echografie bij FysioVisiq:

Rozemarijn Brinkman

Dick Bouwman

Alex van Bruksvoort

Theo van Spanje, MSc

Michelle Terpstra