Pijn tijdens lopen (etalagebenen)

Heeft u pijn aan uw benen als u een stukje wandelt en moet u even rust nemen? Dan heeft u last van Claudicatio Intermittens, oftewel etalagebenen. 

 

Waarom worden etalagebenen zo genoemd? 

Wanneer mensen pijn aan hun benen hebben en even stilstaan, doen zij vaak alsof ze naar een etalage kijken. Vandaar de naam etalagebenen. Zo’n 20 procent van de Nederlanders heeft hier last van.

 

Wat is de oorzaak? 

De pijn in uw benen wordt veroorzaakt door aderverkalking. Daardoor stroomt het bloed in uw benen slecht door. Roken is de grootste risicofactor. Ook onder andere een hoge bloeddruk, overgewicht en suikerziekte verhogen het risico op etalagebenen. 

 

Hoe helpt onze fysiotherapeut u?

Wij hebben fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in deze aandoening. De fysiotherapeut helpt u met een gericht bewegingsadvies. Want vaak heeft u de neiging om minder of geforceerd te bewegen. U krijgt oefeningen om op de juiste manier in beweging te blijven. Het is belangrijk dat u elke dag wandelt, omdat daardoor de bloedtoevoer in uw benen wordt gestimuleerd. U zult na verloop van tijd merken dat u langer zonder pijn kunt lopen.

 

Uw fysiotherapeuten bij Fysio Visiq bij Claudicatio Intermittens:

Annemieke Oudijk

Sharon Overbeek