Bekken fysiotherapie

Problemen bij het bekken kunnen leiden tot ongemakkelijke klachten als pijn in de onderbuik of ongewild verlies van urine. Wij kunnen u dan dikwijls uitstekend helpen met bekkentherapie. U krijgt advies en volgt een individueel behandelplan.

 

Waarom is bekkentherapie belangrijk?

Er zijn allerlei klachten die kunnen worden veroorzaakt door problemen met het bekken. Denk bijvoorbeeld aan moeite met plassen of pijn bij het vrijen. Helaas schamen veel mensen zich voor een dergelijke klacht, waardoor ze geen of pas laat hulp van de fysiotherapeut zoeken. Begrijpelijk maar wel bijzonder jammer. Want de klacht kan vaak uitstekend met bekkentherapie worden verholpen. Onze bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten in het hele gebied van bekken, buik en lage rug.

 

Hoe helpt onze fysiotherapeut u?

Onze bekkenfysiotherapeut bespreekt eerst met u welke klacht u heeft en hoe deze is ontstaan. Daarna volgt, vaak in de tweede behandelsessie, een lichamelijk onderzoek. Als het echt nodig is, wordt uw bekkenbodem inwendig onderzocht. Vervolgens stelt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op. U krijgt een gericht advies, bijvoorbeeld over een juiste houding of verstandig eten en drinken. Ook helpt de fysiotherapeut u met goede oefeningen voor uw probleem.

 
De bekkenfysiotherapeut bij Fysio Visiq:
Kirten Velzeboer

Kirsten Velzeboer