Arbeidsfysiotherapie

Fysieke problemen die samenhangen met werk komen helaas veel voor. Heeft u daarvan last, dan kan onze arbeidsfysiotherapeut u helpen bij uw herstel. Dat is natuurlijk in het belang van uzelf én uw werkgever. 

 

Wat houdt arbeidsfysiotherapie in? 

De arbeidsfysiotherapeut houdt zich speciaal bezig met lichamelijke en psychische klachten die samenhangen met werk. Denk bijvoorbeeld aan rugpijn door verkeerd tillen. De arbeidsfysiotherapeut helpt u niet alleen bij uw herstel, maar kijkt ook hoe uw probleem in de toekomst op uw werk kan worden voorkomen. 

 

Hoe helpt onze arbeidstherapeut u? 

Na de aanmelding volgt er binnen drie werkdagen een intake. Dit gesprek gaat over uw klachten en alle facetten van uw werk. Onze arbeidsfysiotherapeut onderzoekt u ook lichamelijk. De fysiotherapeut stelt daarna samen met u een plan van aanpak voor uw behandeling op. Indien nodig voert onze fysiotherapeut een werkplekonderzoek uit. De arbeidsfysiotherapeut bekijkt dan hoe uw werkplek zo kan worden ingericht dat u optimaal kunt functioneren. U doet tijdens uw behandeling zowel algemene beweegoefeningen als oefeningen die specifiek voor uw werksituatie zijn. U kunt ook training op de werkplek krijgen. 

 

Zijn er nog andere mogelijkheden?  

Ja. Wij bieden werkgevers een uitgebreid pakket voor arbeidsfysiotherapie aan. Een greep uit de mogelijkheden:  

  • analyse van werkplekken; 
  • training van belastbaarheid; 
  • arbeidsgericht trainingsprogramma; 
  • voeren van vitaliteitsgesprekken met medewerkers. 

We werken hierbij samen met BeLife, een landelijk interventie-en adviesbedrijf. 

 

Uw arbeidsfysiotherapeuten bij FysioVisiq:
Kirten Velzeboer

 

Alex van Bruksvoort
 

 

 

Dick Bouwman
 

 

Simon Bliek