FysioVisiq weer gedeeltelijk open voor behandelingen

04-05-2020

Vanaf maandag 4 mei 2020 mogen wij weer mensen verwelkomen in onze praktijk.
Uiteraard hebben we daarvoor de noodzakelijke maatregelen getroffen zodat we een aantal behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen gaan hervatten. We hebben als team besloten om dat stapsgewijs te gaan doen en volledig aan de hand van een door het RIVM en branchevereniging KNGF goedgekeurd protocol.
De veiligheid voor u als patiënt en voor ons als behandelaar staat bij ons namelijk op de 1e plaats. Het bedoelde protocol voorziet erin om niet meteen alle behandelingen te hervatten, maar te gaan starten met de meest noodzakelijke zorg, waar mogelijk via een video-consult. Vervolgens kan de komende weken hopelijk worden opgeschaald naar verdere uitbreiding.

Is het veilig om naar de praktijk te komen?

Het is volstrekt veilig en verantwoord om naar FysioVisiq te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. We spreken vooraf wel de persoonlijke situatie telefonisch goed met u door.
Bij het maken van de afspraak (kom daarvoor NIET naar de praktijk) zullen wij u daarom een aantal vragen stellen. Het is uiterst belangrijk dat u die vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt.

Uw behandelingen kunnen anders zijn dan u gewend was. Om de noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen om u zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen behandelen, is de praktijk anders ingericht. Zoals u zult begrijpen streven we ernaar om zo weinig mogelijk mensen tegelijk in de praktijk te hebben. Ook houden we vast aan de 1,5 meter regel. Daartoe hebben we o.a. de wachtruimte anders ingericht en ook de afspraak-tijdstippen kunnen afwijken van wat u gewend was.

Welke maatregelen zijn er getroffen?

Uiteraard gelden de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM:

 • Bij koorts niet komen;
 • Geen handen schudden;
 • In je elleboog niezen en hoesten;
 • Handen wassen met desinfecterend zeep of gel;
 • Gebruik papieren zakdoekjes

Daarnaast gelden de volgende aanvullende huisregels:

 • Was na binnenkomst de handen met water en zeep of gebruik desinfectiegel;
 • Houd 1,5 meter afstand van alle aanwezige personen in de praktijk;
 • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider;
 • Zorg dat u maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent;
 • Verlaat het pand zo spoedig mogelijk na afloop van de behandeling;
 • Vergeet niet een grote badhanddoek mee te nemen;
 • Neem uw eigen drinken mee als u tijdens het trainen wilt drinken;
 • Kleed u zoveel mogelijk thuis om. De doucheruimtes zijn gesloten;
 • Maak geen gebruik van de toiletten;
 • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op;
 • Houd er rekening mee dat de koffie en theefaciliteiten buiten gebruik zijn;

Bij onduidelijkheid omtrent het coronabeleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan.

Het is mogelijk dat uw fysiotherapeut gebruik maakt van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje. Dit is niet in alle gevallen nodig, maar hangt af van uw persoonlijke situatie en behandeling. Als u hierover vragen heeft, dan geeft uw fysiotherapeut daar graag antwoord op.

Tenslotte

We verzoeken u dringend om bij tussentijdse klachten niet zonder afspraak naar de praktijk te komen. Neem in dat geval eerst telefonisch contact met ons op. Onze fysiotherapeuten overleggen dan eerst telefonisch met u. Samen bespreekt u dan ook of een afspraak zinvol en verantwoord is.
 
Een eerste consult is momenteel dus altijd online. Als hieruit blijkt dat behandeling niet uitgesteld kan worden, heeft behandelen op afstand de voorkeur. Als dit niet mogelijk is, dan pas vindt behandeling in de praktijk plaats. Na 19 mei a.s. gaan we eventueel weer opschalen, afhankelijk van het advies van het RIVM en het KNGF.

Wij beseffen heel goed dat deze maatregelen voor alle partijen niet leuk zijn maar rekenen op uw medewerking, omdat het bedoeld is om ieders veiligheid zoveel mogelijk te garanderen. Net als u hopen we erop dat de maatregelen zo snel mogelijk weer kunnen worden teruggeschroefd en de oude situatie wordt hersteld.

Wij zijn er klaar voor om u weer te ontvangen en u te helpen bij uw klachten. Hopelijk zien we u snel weer bij FysioVisiq!

 

Met vriendelijke groet,

Team FysioVisiq