FysioVisiq zorgverlening tijdens de coronavirus periode

30-03-2020


Nu het coronavirus zich verspreidt in Nederland heeft dat grote gevolgen voor ons allemaal. Als FysioVisiq nemen we onze verantwoordelijkheid bij het op peil houden van de zorg, zoals de overheid, patiënten en onze beroepsgroep van ons verwacht.


Op maandagavond 23 maart jl. heeft de minister-president de maatregelen omtrent het corona-virus verscherpt, voor u als patiënt of sporter maar ook voor ons als fysiotherapeuten.

Het KNGF (Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie) heeft daarop direct zijn richtlijnen voor alle fysiotherapiepraktijken in Nederland aangepast.


Wat houden de maatregelen in?

  • Wij mogen alleen nog maar mensen face-to-face behandelen waarbij zonder onze zorg een onomkeerbare achteruitgang van functioneren ontstaat.
     
  • Om deze hele kleine groep nog te mogen behandelen hebben wij toestemming nodig van een arts/specialist die de kans op onomkeerbare achteruitgang van functioneren zwaarder vindt wegen dan de kans op besmetting met het corona-virus. Een verwijzing voor fysiotherapeutische hulp die vóór vandaag is afgegeven kan hier niet voor worden gebruikt.
     
  • Alle overige mensen met klachten (denk aan rug, nek, schouder, knie etc.) mogen wij alleen nog telefonisch of via een beeldverbinding begeleiden. Inmiddels is wel met alle zorgverzekeraars in Nederland overeenstemming bereikt dat deze zorg vergoed wordt als een reguliere behandeling.


FysioVisiq hanteert het volgende beleid:

Wij zijn bereikbaar op drie manieren:


Onze sportlessen gaan tot 28 april 2020 niet door. 
Maar fit blijven is in deze periode extra belangrijk is! Daarom staan op ons YouTube-kanaal inmiddels diverse filmpjes. Denk hierbij aan fitnessoefeningen, pilateslessen, krachttraining voor ouderen of een les Zwanger & Fit. We hebben ze HIER voor u op een rijtje gezet.

Patiënten die al in behandeling zijn bellen wij. Wij kunnen onze zorg/begeleiding voortzetten door middel van onze FysioVisiq MijnZorgApp of telefonische afspraak. In de FysioVisiq MijnZorgApp is het mogelijk om te videobellen, specifieke video’s van huiswerkoefeningen af te spelen en specifieke informatie over rug- en artroseklachten te geven.

Patiënten die zich voor het eerst melden.
U kunt zich nog steeds aanmelden voor een intake.
Deze vindt plaats middels een videoconsult/telefonische afspraak. Tijdens dit consult wordt bepaald of de patiënt met de FysioVisiq MijnZorgApp of telefonische afspraken geholpen kan worden.

De behandeling wordt door de fysiotherapeut gegeven bij patiënten die kans op onomkeerbare achteruitgang van functioneren hebben en waarbij er veilig gewerkt kan worden. Er is toestemming nodig van een arts/specialist  Een verwijzing voor fysiotherapeutische hulp die vóór vandaag is afgegeven kan hier niet voor worden gebruikt.


We hopen u met deze werkwijze de komende tijd  zo goed en veilig mogelijk te kunnen begeleiden/ behandelen.


Alex van Bruksvoort en Dick Bouwman
namens team FysioVisiq