Yoppers...?

21-01-2020

Nieuw Yoppers café in Linschoten


Mensen die voor hun vijftigste levensjaar de diagnose Parkinson hebben gekregen, worden wereldwijd Yoppers genoemd (Young Onset Parkinson).

Daar sta je dan, nog geen 50 jaar en je krijgt de diagnose Parkinson (yopper). Parkinson is voor niemand een fijne diagnose en hoe iedereen dit ervaart, is van veel persoonlijke omstandigheden afhankelijk: van leeftijd, levensfase, alleen of samen, wel of geen kinderen die nog thuis wonen of al de deur uit zijn, nog werkzaam of niet.

In de periode van 2013 t/m 2016 zijn er ongeveer 29.600 personen als gevolg van een ziekte aan het zenuwstelsel overleden. Dat zijn jaarlijks gemiddeld 7.400 sterfgevallen. Het gaat hierbij niet alleen om de ziekte van Parkinson, maar ook bijvoorbeeld om Multiple Sclerose (MS), epilepsie en gezichts- en gehoorstoornissen.


Yoppers café Linschoten

De Parkinson Vereniging heeft speciaal voor Yoppers eigen bijeenkomsten en workshops. Er worden voor jongere mensen met Parkinson ook ‘Yopper Grand Cafés’ gehouden waar je anderen kunt ontmoeten en ervaringen kunt uitwisselen. Speciaal voor deze jonge mensen is er in Linschoten een Yoppers café gestart. Het Yoppers Café organiseert op 1 februari 2020 de eerste bijeenkomst in Linschoten.

Wilt u met lotgenoten ervaringen uitwisselen en begrepen worden? Wilt u praten met lotgenoten?
Het Yoppers café biedt de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen tijdens deze ochtend. Daarnaast is er een korte presentatie van een fysiotherapeut.

Heeft u interesse? U kunt mailen naar: yoppersgroenehart@gmail.com


Begeleiding bij FysioVisiq

Onze fysiotherapeut voor Parkinson patienten is Sandra de Klerk. Wilt u meer informatie? Bel of mail haar dan gerust.

T. 0182-533833

E. info@fysiovisiq.nl