Freek rondt cursus McKenzie B af

20-12-2019

Afgelopen november heeft Freek Carol in navolging van de cursus McKenzie A (lage rug ) die hij in april heeft afgerond, de cursus McKenzie B gevolgd. Deze cursus richt zich op het diagnostiseren en behandelen van de bovenrug en de nek om klachten zoals hoofdpijn, nek, schouder en armklachten (KANS) te verminderen. 

De McKenzie methode richt zich in grote mate op oefeningen die de patiënt zelf kan doen om zijn of haar klachten te verhelpen.


Wat houdt de McKenzie methode in?

Freek begint met een vraaggesprek of intake waarbij hij uw symptomen gedetailleerd in kaart brengt. Daarna wordt u gevraagd om een aantal bewegingen te doen en/of bepaalde houdingen aan te nemen. Het belangrijkste verschil met de meeste andere evaluaties is het gebruik van herhaalde bewegingen in plaats van één enkele beweging. De manier waarop uw symptomen en uw beweeglijkheid veranderen tijdens deze herhaalde bewegingen, geven Freek informatie die hij kan gebruiken om tot uw mechanische diagnose te komen.

 

Voor nadere uitleg over de Mckenzie therapie kunt u het volgende filmpje bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=bH0mOw6ovnw

 

De McKenzie Methode® van Mechanische Diagnose en Therapie®

Deze methode kenmerkt zich door een actieve patiënt-betrokkenheid en wordt  door therapeuten over de hele wereld gebruikt voor het beoordelen, behandelen, informeren en motiveren van patiënten met rug-, nek- en gewrichtsklachten.


https://www.mckenzieinstitute.org/benelux/nl_NL/ 
https://www.facebook.com/McKenzieInstituteBenelux
https://www.facebook.com/mckenzieinstituteinternational/app/109849065805705/?ref=page_internal