Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap

25-11-2019

Kirsten Velzeboer, onze bekkenfysiotherapeut, heeft de cursus Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap gevolgd en succesvol afgerond.


Deze cursus van Rost Therapy heeft een actieve benadering van bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap, ontwikkeld door Cecile Röst.

Tijdens de zwangerschap verweken de banden die de botdelen van het bekken bij elkaar houden. Als deze banden (ligamenten) te zwaar belast worden kan dit pijn rond de bekkengewrichten geven die weken of soms wel jaren aan kan houden. Cecile Röst, orthopedisch manueel therapeut en fysiotherapeut, heeft een eenvoudig uit te voeren behandelmethode ontwikkeld met een zeer hoog succespercentage (98% van 430 vrouwen die met de methode in de zwangerschap behandeld waren gaven aan baat te hebben gehad van de behandelingen). 


Effecten van behandeling

Rost Therapy is een zeer effectieve behandelmethode met snelle en blijvende resultaten die gebleken zijn uit een grote follow-up studie (Röst et al 2006).  De methode bestaat uit een huiswerkprogramma en een behandeling met de therapeut, oefeningen om de spierpatronen en gewrichtsbewegingen goed uit te balanceren. Dit wordt aangevuld met houdings- en bewegingsadviezen voor dagelijkse activiteiten.


Kirsten kan u meer informatie geven.
U kunt daarvoor bellen of mailen om een afspraak met haar te maken.

T. 0182-533833

E. info@fysiovisiq.nl