Bukken, tillen, zitten, lopen

25-11-2019

Het zijn dagelijkse activiteiten waar niemand eigenlijk bij stil staat. Tot je ouder wordt en het allemaal wat minder gemakkelijk gaat. Je bent dan snel geneigd om minder te gaan bewegen. Maar hoe minder je beweegt, hoe groter de kans op klachten.


Iedereen wil graag zo fit en zelfstandig mogelijk oud worden. Nu heeft niemand dat helemaal in eigen hand, maar toch kunt u er zelf veel aan doen. Door voldoende en verantwoord te bewegen bijvoorbeeld. En te voorkomen dat u valt. Maar hoe doe je dat?Blijven bewegen is dus het motto!
Onze oefentherapeut Cesar, Noortje Kamermans, biedt daarbij ondersteuning en is deskundig op het gebied van houding en bewegen. De oefeningen en bewegingsadviezen die Noortje aan u geeft, zijn afgestemd op uw mogelijkheden en worden geïntegreerd in uw dagelijkse activiteiten. Samen met u kijkt Noortje naar uw houdings- en bewegingspatroon en kijkt hoe u gemakkelijker en veilig uw dagelijkse handelingen kunt blijven uitvoeren.
Door haar adviezen toe te passen, leert u voldoende en gezond te bewegen. Thuis en buiten de deur.


Oefentherapie is gericht op het behouden en verbeteren van:
• mobiliteit
• spierkracht
• conditie
• evenwichtsgevoel
• dagelijkse houdingen en bewegingen


Oefentherapie levert een bijdrage aan een goede gezondheid, het zo lang mogelijk zelfstandig blijven functioneren en het behouden van zelfredzaamheid. Vitaal oud worden. Wie wil dat nou niet?