Oefentherapie voor jongeren

28-10-2019


Als je jong bent, vindt de grootste ontwikkeling van het lichaam plaats. Lengtegroei, hormonen, zoeken naar de eigen identiteit ...
Het heeft allemaal invloed op hoe je als jongere in je vel zit. Zowel letterlijk als figuurlijk. Een goede houding en voldoende beweging hebben niet alleen een positieve invloed op lichamelijke klachten, maar zorgen ook voor een betere uitstraling en meer zelfvertrouwen.


Hoe word je gezond ‘groot’?

De woorden ‘gamerug’ en de ‘tabletnek’ hoor je vaak terug in de media. Een verkeerde houding bij het gebruik van tablet, computer en/of smartphone (en het daarmee samenhangende zitgedrag) kan de oorzaak zijn van klachten aan de wervelkolom en overbelasting van verschillende spiergroepen in nek en bovenrug. Maar niet alleen het gebruik van technologie, ook zware schooltassen, de groeispurt of het beoefenen van een sport of een hobby zijn factoren bij het ontstaan van klachten. Tot slot speelt te weinig bewegen een grote rol. Naast rug- en nekklachten komen ook knieklachten, hoofdpijn en spanningsklachten bij jongeren voor. 

Wat kun je er aan doen? Onze oefentherapeut Noortje Kamermans kijkt samen met je naar leefstijl, lichaamshouding en je manier van bewegen tijdens dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als je zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam.


Noortje helpt om klachten te verminderen en verhelpen door:

• houdings- en bewegingsadviezen

• verschillende oefeningen om bijvoorbeeld bepaalde spieren te versterken en andere op lengte te brengen

• te stimuleren dat je bewust wordt van je voorkeurshoudingen en de risico’s hiervan

• adviezen over voldoende ontspanning, beweging en sportIn de behandeling door Noortje is dus niet alleen het verminderen of verhelpen van de klachten van belang, maar juist ook het voorkomen van mogelijke klachten in de toekomst.
Gewoon met praktische tips die tijdens dagelijkse bezigheden kunnen worden toegepast.


Wanneer oefentherapie?

Er kan voor behandeling door de oefentherapeut worden gekozen wanneer je last hebt van een van bovengenoemde klachten, maar ook bij andere klachten die met houding of beweging te maken hebben. Ook als je problemen hebt met het beoefenen van sport, muziek of hobby, kan oefentherapie helpen.

Neem dan contact op met Noortje, via e-mail of bel haar via 0182-533833.