Freek behaalt diploma McKenzie therapie A

29-05-2019

Afgelopen maart en april heeft Freek Carol de cursus McKenzie therapie A gevolgd. Deze cursus richt zich op het diagnostiseren en behandelen van rugklachten en rug-gerelateerde heup-, bil- en beenklachten.
De McKenzie methode richt zich in grote mate op oefeningen die de patiënt zelf kan doen om zijn of haar klachten te verhelpen.
Freek werkt ook voor klachten aan nek, arm en schouder (KANS) al volgens deze methode. In het najaar van 2019 gaat hij de opleiding McKenzie therapie B volgen om deze methode nog beter te kunnen toepassen voor klachten aan nek, arm en schouder.
 

Wat houdt de McKenzie methode in?

Freek begint met een vraaggesprek of intake waarbij hij uw symptomen gedetailleerd in kaart brengt. Daarna wordt u gevraagd om een aantal bewegingen te doen en/of bepaalde houdingen aan te nemen. Het belangrijkste verschil met de meeste andere evaluaties is het gebruik van herhaalde bewegingen in plaats van één enkele beweging. De manier waarop uw symptomen en uw beweeglijkheid veranderen tijdens deze herhaalde bewegingen, geven Freek informatie die hij kan gebruiken om tot uw mechanische diagnose te komen.
 


 

De McKenzie Methode® van Mechanische Diagnose en Therapie®

Deze methode kenmerkt zich door een actieve patiënt-betrokkenheid en wordt  door therapeuten over de hele wereld gebruikt voor het beoordelen, behandelen, informeren en motiveren van patiënten met rug-, nek- en gewrichtsklachten.


https://www.mckenzieinstitute.org/benelux/nl_NL/ 
https://www.facebook.com/McKenzieInstituteBenelux
https://www.facebook.com/mckenzieinstituteinternational/app/109849065805705/?ref=page_internal