Wat kan oefentherapie voor u betekenen?

01-02-2019

Bij het verhelpen van rugklachten.

 

Onze oefentherapeut Noortje Kamermans kijkt samen met u naar uw houdings- en bewegingsgedrag en past dit waar nodig aan zodat u op een effectieve manier kunt gaan bewegen. Dit wordt onder andere gedaan door oefeningen te doen om bepaalde spieren sterker te maken. Op deze manier kunnen klachten verholpen en in de toekomst voorkomen worden.

 

"Bij 90% van de rugklachten is er geen specifieke oorzaak gevonden. Wel is bekend dat overbelasting, spanning, een slechte(re) conditie of een verkeerd gebruik van de rug kunnen leiden tot klachten, of tot het in stand houden van rugklachten. Wanneer u pijn heeft in uw lichaam gaat u ook anders bewegen. Hierdoor raakt het lichaam uit balans en kunnen andere delen van het lijf (spieren, botten) overbelast raken. Ook kan pijn uw concentratie en slaap negatief beïnvloeden," aldus Noortje.

 

Met Noortje analyseert u uw bewegingen en zoekt u naar de oorzaak van de klachten. U wordt gestimuleerd om zelf na te denken over oplossingen. Doordat u hier zelf mee aan de slag gaat wordt het makkelijker om uw houding en beweging aan te passen. Ook leert u hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren. Bewegingsoefeningen sluiten zoveel mogelijk aan op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen, houdings- en bewegingsadviezen krijgt, die passen bij uw dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk. Zowel uw werkomgeving (hoogte stoel en bureau), uw thuissituatie (gezin, stofzuigen, strijken), als uw hobby’s (sporten, tuinieren, klussen) komen aan de orde. Deze aanpak maakt de behandeling niet alleen laagdrempelig, maar ook effectief. U ontdekt een andere –gezondere – manier van bewegen en kunt weer optimaal functioneren in al uw dagelijkse activiteiten.

U kunt door uw huisarts of medisch specialist verwezen worden naar Oefentherapie Cesar maar het is ook mogelijk om zelf direct, zonder verwijzing, naar de oefentherapeut te gaan.