Blijf in beweging op vakantie!

01-06-2018

Veel mensen laten op vakantie sporten het liefste uit hun systeem verdwijnen. Lekker eten, ontspannen en niets doen is hun motto. Maar een beetje beweging is noodzakelijk als u na de vakantie nog fit wilt zijn. En daarbij past het ook prima in uw vakantiemodus.

Bewegen op vakantie is helemaal niet zo moeilijk als u denkt. Tijdens een wandeling op het strand verbrandt u al meer calorieën dan als u gewoon op de weg loopt. Ook met zwemmen of snorkelen komt u makkelijk aan een half uurtje bewegen per dag. En op de camping zijn badminton en tafeltennis vaak populair.

Als u een (fanatieke) sporter bent, levert u veel in als u een paar weken stil gaat zitten. Voor hardlopers geldt dat ze de lange afstanden best tijdelijk op een laag pitje kunnen zetten. Door voor korte afstanden te gaan (3 kilometer) past het prima in het vakantieritme en zorgt u dat u toch nog het duurvermogen aanspreekt. Ook krachttraining kan gemakkelijk op vakantie. Uw eigen lichaam zorgt in veel gevallen al voor voldoende weerstand. De oefeningen van thuis kunnen ook prima op vakantie.

 

De omstandigheden op vakantie zijn vaak anders dan thuis. Als u gaat sporten, pas de intensiteit van de training dan aan de omstandigheden aan. Zorg dat u voldoende drinkt, want in een warmere omgeving transpireer je meer. Verder is het ook op vakantie belangrijk om een goede warming up te doen. U hebt het misschien wel warm, maar uw spieren en gewrichten zijn nog niet goed voorbereid.
Veel vakantiebestemmingen hebben meer hoogteverschillen dan we gewend zijn. Houd daar ook rekening mee: rustig omhoog en dan lekker naar beneden.

 

Wat belangrijk is dat de vakantie, en alle activiteiten tijdens de vakantie, in verhouding moet staan tot uw dagelijkse leven.

Bewegen tijdens de vakantie is prima, en zeer aan te raden. Maar stem wel uw bewegingen af op uw normale dagelijkse routine om problemen te voorkomen. Wilt u  toch meer activiteit dan u normaal gewend bent?

Bereid u goed voor door gedurende een maand voorafgaand aan de vakantie oefeningen te doen. Op deze manier bent u  goed voorbereid en kunt u genieten van een welverdiende vakantie!

 

FysioVisiq wenst u een fijne zomervakantie!

.