Fitlights

12-03-2018

​FysioVisiq beschikt sinds kort over Fitlights.

 

De FitLight Trainer bestaat uit LED-lampen met bewegingssensoren, die draadloos worden aangestuurd. Het is de bedoeling dat men de geactiveerde lampen zo snel mogelijk deactiveert.

Op de bijbehorende handcomputer, de zogenoemde PDA, kunnen snelheid, programmaduur en beeld- en geluidsinstellingen eenvoudig worden aangepast. De lampen zijn te plaatsen op vloeren en muren, maar ook op ongelijkmatige oppervlakken met behulp van frames. De Fitlight Trainer heeft standaard trainingsprogramma's. Daarnaast kan de gebruiker individuele, op maat gemaakte programma’s op locatie in een handomdraai zelf instellen.

Het is dus een innovatief, draadloos trainingssysteem dat helpt en ondersteunt bij het behalen van doelen en ervoor zorgt dat er meer plezier in het trainen wordt ervaren. Dankzij nauwkeurige feedback over prestaties wordt u aangemoedigd nog meer uit uzelf te halen.  

 

Spelcomputer
Het is de bedoeling dat de gebruiker de geactiveerde LED-lampen zo snel mogelijk deactiveert. Dit kan gedaan worden door het gebruik van handen en voeten, maar ook met verschillende voorwerpen zoals tennisrackets of ballen.

Deze Fitlight Trainer is een innovatie voor doelgerichte trainingen op het gebied van snelheid, coördinatie en reactievermogen. De Fitlight Trainer lijkt een heel klein beetje op een spelletje van een populaire spelcomputer waarmee je met bewegingen kunt spelen. Het is dus een leuke, speelse manier van trainen voor jong en oud.

 

Revalidatie bij FysioVisiq
De Fitlight is goed te gebruiken in revalidatietrajecten van patiënten. Het kan zowel in het begin van de revalidatie gebruikt worden (waarin je traint op stabiliteit en coördinatie) en tevens in de late fase van revalidatie (explosieve kracht en snelheid). Het is dus zeer toepasbaar binnen de hersteltraining van een patiënt.

 

.